کابلی پلو


کابلي پلاو یو ساده ډوډۍ ده ځکه چې د تولید لپاره یوازې څو برخو ته اړتیا لري. د خپل شهرت له امله، دا د افغانستان ملي ډوډۍ بلل کیږي. دا یو پلاو دی چې د غوښې او پسه څخه جوړ شوی، د غوښې د ذخیرې سره یوځای چې د یخني په نوم یادیږي، چې ورو پخیږي. د دې ډوډۍ لپاره یوازې یو څو مصالحو ته اړتیا ده، کوم چې د وری په غوړ کې د پخلی کولو سره خوندور کیږي. وروسته، ممیز او گاجر د لږ خوږ لپاره په پلیټ کې اضافه کیږي. دا د هر افغان په کور او مذهبي غونډو کې خورا مهم خواړه دي.

Food

Copyright © Ministry of Culture and Tourism of the Islamic Emirate of Afghanistan

د افغانستان اسلامی امارت

Terms of Privacy